Batoniki z kaszy jaglanej

Batoniki zdrowe i łatwe do przygotowania

Składniki:
- 50g masła
- 4łyżki miodu
- 200g masła orzechowego bez dodatków
- 100g ekspandowanej kaszy jaglanej (3 szklanki)
- 1 tabliczka czekolady deserowej
Przygotowanie:
W większym garnuszku umieścić masło, miód, wymieszać składniki i podgrzewać na małej mocy palnika doprowadzając do roztopienia składników. Następnie dodać masło orzechowe i posiekaną czekoladę deserową. Całość wymieszać do całkowitego roztopienia. Na końcu wsypać kaszę i wymieszać.
Formę ()najlepiej kwadratową należy wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia a następnie przełożyć masę. Masę należy dokładnie wklepać w formę i wyrównać wierzch. Formę umieścić w lodówce na ok. 2 godz. do momentu stężenia batoników. Wyjąć z lodówki i pokroić.
Palce lizać:)


Komentarze